KÜSIMUS EI OLE SELLES, MILLAL, VAID AINULT SELLES, MILLISEID MUUDATUSI MEIE VEOAUTOD VÄÄRIVAD.

Mis ajendab meid oma sõite kohandama?

 

Me ostame riideid ja tavaliselt me ei kohanda neid. Tegelikult jätame selle moedisainerite hooleks! Me ostame seadmeid, muruniidukid, mööblit ja arvuteid ning enamasti jäävad need enamasti tootja poolt ette nähtud laoseisundis. Enamik autosid jääb originaalvarustuses, kuid kui tegemist on meie pick-upidega, siis on vajadus… peaaegu et sõltuvus muuta need oma omaks, kohandada neid ja panna neile oma isiklik “kaubamärk”.

 

Me kohandame oma sõidukeid suurejooneliselt. Rahasumma, mida tarbijad kulutavad pikapide kohandamiseks, võib sõltuvalt konkreetsetest muudatustest, mida nad otsustavad teha, suuresti varieeruda. Mõned muudatused, nagu akende toonimine, voodikatted ja istmekatted, maksavad sadu, teised muudatused, nagu järelturu rataste lisamine või stereosüsteemi uuendamine, võivad maksta paar tuhat dollarit. Teisest küljest võivad ulatuslikumad muudatused, näiteks tõstukikomplektid, kohandatud värvimine ja mootori uuendamine maksta kümneid tuhandeid dollareid või rohkemgi.

 

SEMA (Specialty Equipment Market Association) aruande kohaselt muudab umbes 22% USA uute pikapide omanikest oma sõidukeid esimese 90 päeva jooksul. Sama SEMA aruandes leiti, et pikapi omanikud kulutavad esimese aasta jooksul keskmiselt 1900 dollarit lisaseadmetele ja modifikatsioonidele. Grand View Researchi aruande kohaselt on kaubikute kohandamine üldiselt kasvav tööstusharu, mille ülemaailmne autotööstuse järelturg jõuab 2025. aastaks eeldatavasti 486,4 miljardi dollarini.

 

Tasub märkida, et kohandamiskulusid võivad mõjutada ka sellised tegurid nagu asukoht, elustiil ja kultuurilised tegurid. Näiteks mõnes maapiirkonnas, kus pikapereid kasutatakse tavaliselt töö- või maastikutegevuseks, võivad inimesed suurema tõenäosusega investeerida modifikatsioonidesse, et suurendada oma veoauto jõudlust ja vastupidavust. Seevastu linnapiirkondades võivad inimesed keskenduda rohkem esteetilistel eesmärkidel kohandamisele.

 

Ükskõik, kus te elate, kes te olete või kuidas te selle kohta arvate, meil on tegelikult kindel põhjus, miks me oma veoautode kohandamisega tegeleme:

 

  • Isiklik eneseväljendus: Sõiduki kohandamine võimaldab inimesel väljendada oma isikupära, huvisid ja stiili. See on inimestele võimalus muuta oma sõiduk tõeliselt ainulaadseks ja neid iseennast peegeldavaks.
  • Funktsionaalsus: Sõiduki kohandamine võib parandada ka selle funktsionaalsust ja muuta selle paremini sobivaks üksikisiku vajadustele. Näiteks keegi, kes kasutab oma sõidukit tööks, võib lisada sellele tööriistakasti või riiulid, et muuta see oma töö jaoks praktilisemaks. Tasub märkida, et mõned muudatused, nagu näiteks veoautode voodiplaatide pihustatavad katted, teenivad samaaegselt nii funktsionaalsust (kaitse) kui ka stiili (õmblusteta, saab värvi sobitada).
  • Emotsionaalne side: Inimestel tekib sageli emotsionaalne side oma sõidukiga ja selle kohandamine võib seda sidet suurendada. Samuti võib see tekitada uhkuse ja rahulolu, kui inimesed näevad oma kohandatud sõidukit teel.
  • Tulemuslikkuse suurendamine: Mõned inimesed kohandavad oma sõidukeid, et parandada nende jõudlust. See võib hõlmata mootori, vedrustuse ja rataste täiustamist, et muuta auto kiiremaks ja paremini juhitavaks.
  • Edasimüügiväärtus: Eriti kui kohandamine on hästi tehtud ja lisab sõidukile väärtust.

 

Üldiselt on pikapide kohandamine populaarne ja kasvav trend, sest paljud omanikud otsustavad oma sõidukid isikupärastada, et need vastaksid nende konkreetsetele vajadustele ja eelistustele. Olenemata sellest, kas teie muudatused on pigem funktsionaalsed või vormilised, teie uus (või vana) sõiduk väärib armastust!